Sarma je pripremljena prema tradicionalnom vojničkom receptu, po normativu Hrvatske vojske, što znači i po normativu NATO saveza. Sastojci sljemenske sarme su sljedeći: na 1.900 kilograma mesa i 1.000 kg kiselog zelja ide još 400 kg riže, 200 kg suhog mesa i 250 kg začina.
>> Kraljica Schild trijumfirala s nevjerojatnom prednošću na Sljemenu!
Ono što je još zanimljivijie, za muški slalom u četvrtak u kojem ćemo svi zdušno bodriti najboljeg slalomaša svijeta, priprema se još 20.000 sarmi koje će gledateljima na Sljemenu biti podijeljene u 10.000 porcija. Sarma će se dijeliti od ranog jutra do poslijepodne na četiri lokacije na Krumpirištu. Kako bi sve proteklo sa što manje gužve, sarme će posluživati 26 osoba, a kad im se pribroje kuharice, kuhari i vozači, u projekt ''Sljemenska sarma'' uključeno je oko 50 ljudi.
Sarma je dio tradicije hrvatskog skijanja, s obzirom da lonac sarme spada u obaveznu skijašku opremu prilikom pakiranja za skijanje u inozemstvu.